Vesikiertoisen lattialämmityksen säätö

Enpä tiedä, onko täällä LVI-henkistä jengiä, mutta laitoinpa tämän viestin silti!

Eli probleemi on seuraavanlainen. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä olevan huoneiston yhden huoneen lattia (kylppäri) on liian kylmä. Alla olevasta kuvasta näkyy, että kaksi toimilaitetta on auki asennossa. Koska termostaatti on testitarkoituksessa täysillä. Selvisi siis, että sama termostaatti ohjaa kahta toimilaitetta ja näin siis kahta piiriä.

Jakotukki, toimilaitteet ja termostaatit on Roth-merkkisiä. Mistä ruuvista pistetään kylppärin piiriin pikkuisen lisää peruslämpöä? Voinee päätellä, että kylppärin minimivirtaama on sen verran pienellä, että termostaatille jää säätövaraa, jolloin myös kylppärin lämmitys noudattaa samaa toisen piirin kanssa. Tällöin, kun termostaatti on ihan eri huoneessa, jää kylppärin lattian peruslämpö turhan matalaksi.

Vielähän tuossa pitää saada selville, kumpi noista toimilaitteista on kylppärin piirillä. Asentajan tussimerkintöjäkin tuossa on. Vasemmanpuoleisesta toimilaitteesta aloittaen: 1,5 A 1,25. Oikeanpuolimmaisin on makkarin piiri, ja siellä on oma termostaatti. Jos järjestys menisi näin järjen mukaan, niin keskimmäinen olisi se kylppäri. Nimittäin oh/kt sijaitsee vasemmalla, kylppäri melkeinpä seuraavana ja makkari tosta tukista oikealla. Mutta täähän on vain arvaus.

[​IMG]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *