Lentoasemat josta olet matkustajana lentänyt, ja keskustelua lentoasemista sekä lentomatkustamisesta

On itselläkin takana varmaan satoja lentokenttävisiittejä etten niitä edes muista tai ainakaan jaksa listata. Laitetaan myös jonkinlaiset awardsit tähän:

Olet terroristi kunnes toisin todistetaan palkinto: Ben Gurion Airport, Tel Aviv, Israel. Hassusti maahan tullessa ei ollut juuri minkäänlaista hiillostusta, mutta pois lähtiessä kaikki matkustajat joutuvat erilliseen minikuulusteluun jossa sinulta kysellään helvetin typeriä kysymyksiä ja jos räpsäytät silmiä väärin niin laukkusi leimataan pommi/räjähde-tarkastukseen.

Surkein turvallisuus palkinto: Tan Son Nhat International Airport, Ho Chi Minh City, Vietnam. Olen lähdössä maasta ja saavun kentälle ennen aamu 6. Turvatarkastushenkilökunta nukkuu täyttä häkää laitteidensa päällä eikä edes läpiskannauksen liukuhihna pyöri. Katselen hetken aikaa että mitä vittua, voiko tää olla edes todellista ja lopulta totean että voi ja kävelen tarkastuksen ohi suoraan lähtöportille.

Kusetus palikinto: Ninoy Aquino International Airport, Manilla, Filippiinit. Lähtiessä maasta check-in tiskien jälkeen pitää jonottaa erilliselle ”lentokenttäveron maksuluukulle”. Jono oli hidas, pitkä ja pitiköhän vielä pystyä maksamaan n. 20 USD maksu käteisellä. Jos ei löytynyt rahaa niin ”voivoi mene etsimään automaatti ja jonon perälle”.

Mitä vittua pakinto: Tegel Airport, Berlin, Saksa. Lyhyesti sanottuna Checkpoint Charlie ja muurin rippeet eivät ole ainoat kylmänsodan jäänteet tuossa kaupungissa.

Paras lentokenttä palkinto: Helsinki-Vantaa. Yksinkertainen, selkeät opasteet, hyvä palvelu, moderni ja kaikkea löytyy eikä yritä olla mikään sekava ostoskeskus parfyymihelvetti + aidosti ja rehellisesti ilmainen Wifi eikä mikään ”login and get SMS”-kusetus.

Paljon jonottamista, siirtymiä, aikaa vievää turhaa paskaa: Heathrow Airport, Lontoo, Englanti.

Vittumaisin maahantulotarkastus: Kaikki USA:n lentokentät

Yleisesti ottaen hyviä kenttiä: Tokio, Hong Kong, Singapore, Dubai, Zürich

Heikoimmassa kunnossa: Juan Gualberto Gómez Airport, Varadero, Kuuba

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *