Parempi matkustaminen Suomesta – lentoyhtiöiden vertailu

Esipuhe: Olen tällaista keskustelua koittanut löytää useasti. Ehkä IO:sta löytyy porukkaa, joilla on kokemusta.

Eli Suomesta on vaikea varata parempia lentoja maailmalle ja etsin vinkkejä tähän. Nyt puhutaan ns. once-in-a-lifetime -tyyppisistä ratkaisuista tai edes oikeista business-lennoista sekä muista kokemuksista. Suomestahan lennetään kyllä moneen suuntaan, mutta Finnairinkin resurssit ovat sijoitettu siihen, että aasialaiset saavat kohtuullisen business-lennon kotiinsa. Kuitenkin Finnairin business on maailmanlaajuisesti aika alhaalle arvostettu ja esim. Euroopan (ja Dubain lennoilla) edes Businesta ei ole (tai paikat ovat nimeltään Business-paikkoja, mutta rahalla ei erityisempää lisäarvoa saa). Tähän asti paras mahdollinen vastaantullut vaihtoehto on ollut lentää Heathrowlle Finnairin 350:llä, hyväksyä lentävänsä Finnairilla ja sitten sieltä lentää oikeilla yhtiöillä, mutta eipä tuokaan koettuna ole ns kivaa.

Aiemmin Qatar Airlines tarjosi asiallisen bisnesluokan, mutta heidän valtiolliset ongelmansa ovat nyt aiheuttaneet myös suomalaisille ongelmia. Toisaalta British Airways ei paranna yhtään palvelua Finnairiin verrattuna. Air France lentää Suomesta Finnairilla, mutta tarjoaa vaihtoehtona lisähintaista privaattijettiä ymmärrettävästi korkeaan hintaan.

Eli pyydän avointa keskustelua, kokemuksia ja vinkkejä matkustamiseen täältä pohjolan perimmäisestä kylästä: Miten matkustaa Suomesta maailmalle siten, ettei perse repeä sekä lompakon, että mielen osalta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *