Radiosignaaleja havaittu avaruudesta.

Tässä sama vähän oikeampana uutisena.

Typical! You wait ages for a fast radio burst, suddenly 13 show up

Eli kanadalaisten varhaista maailmankaikkeutta tutkimaan rakennettu uusi CHIME on tehokas väline havaitsemaan myös nopeita radiopurskeita. Purskeiden alkuperää ei tunneta, koska tähän asti ne ovat olleet harvinaisia tapahtumia koska, yllättäen, niitä ei ole pystytty kunnolla havaitsemaan. Energiamäärä on jotain muuta kuin mitä ET:n puhelimesta lähtee, veikataan mm. törmääviä mustia aukkoja.

Radioteleskoopin takana on myös melko raskasta atk:ta käsittelemässä signaalia, antennista vastaanotetaan dataa 1.5 petatavua (10^11 diskreettiä SNR-arvoa) yhdessä vuorokaudessa, jota suodatetaan ja pyöritetään ohjelmallisesti reilun parin sadan koneen farmissa että saadaan varsinaisia mittaustuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *