Formula 1 kisamatkat

Joskus googlasin aihetta kun ekaa kertaa reissua suunnittelin, mutta vähän löytyi keskustelupalstoilta asiasta keskustelua, joten tässä olisi tarkoitus olla keskustelunavaus.

Itse tein ensimmäisen Formula 1 kisamatkani Unkariin v2015 täysin ummikkona ja yksin ja matka sujui loistavasti vaikka tietysti hermostutti ja pelottikin, kun olin muutenkin reissaajana melkein ensikertalainen. Netistä alunperin pyrin hakemaan kaiken mahdollisen tiedon lippujen ostosta ja matkasta radalle ja pois (metro/junat) ym. kaiken tuollaisen ja asumiseen otin Airbnb kämpän edullisuuden takia, kisalippujen oston jätin paikan päällä tapahtuvaksi ja kävin järjestäjän toimistolta Budapestistä ne ostamassa ihan käteisellä.

Sen jälkeen on tullut tuolla Unkarin Hungaroringillä käytyä nyt joka vuosi ja Budapestissä muutenkin tullut asuttua jo kuukausia yhteensä, joten kaupunki on minulle tutumpi kuin Helsinki. Edelleen olen käynyt yksin kun kaveripiirissä ei ole kiinnostuneita löytynyt, mutta kyllä siellä aina kivasti on tavannut muita niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin, vaikka itse en ole edes kovin sosiaalinen kaveri! Tänä vuonnakin katsomossa vieressä istui kiva saksalaispariskunta missä nainen fanitti Kimii ja mies Ricciardoo/Red Bullii, omista saksalaiskuskeistaan ei kumpikaan välittänyt mitään :)

Hintatietoja Unkarista/Budapestistä:
Kisaliput: 90-450e viikonloppu (ilman alennuksia, halvin pelkkä alueelle pääsy ja kallein on istumapaikka pääkatsomossa katoksessa)
Lennot: Alle 200e edestakaisin, suorat lennot Helsingistä niin Finnairilla kuin Norwegianillakin.
Asuminen: noin +-50e/vrk AirBnb yksiössä, hotellit hiukan kalliimpia kisojen aikaan.
Matkat radalle: julkisilla muutama euro edestakainen hinta/päivä. Taksilla taitaa olla n.50e
Ruuat: Edulliset, ravintoloissa syö jo hienosti alkaen 5e ja ylöspäin/annos. Olut 1.5e-2e tuoppi, Finlandia vodkashotti 3e. Radalla hinnat paljon kalliimmat, en suosittele ostamaan sieltä.

Tätä virallista järjestäjän lippukauppaa olen itse käyttänyt ja jos ostaa liput vielä ennen vuodenvaihdetta saa -20% ”early bird” alee, maksaa saa ihan tilisiirrollakin (<-olen käyttänyt tätä) jos ei halua luottokorttia käyttää ja liput olen noutanut vasta kesällä sitten heidän toimistoltaan:
https://www.gpticketshop.hu/

Tässä toinen lippukauppa sivusto joka myös ihan aito, mutta kielenä löytyy myös suomi:
Unkarin Formula 1 Grand Prix 2019 – Liput

Formula1.com sivujen kautta olevassa lippukaupassa hinnat hiukan kalliimmat, vetävät kait jonkun oman provikan välistä siellä.

Siinä tietoja yhdestä kohteesta, kertokaa muista paikoista jos olette käyneet tai menossa tai jos on kysyttävää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *