Gatwick Ja Dronet.

Helposti tuomitaan viranomaisten toimet, jotka näyttää tavallisen kansalaisen silmiin tehottomilta, mutta jos laitetaan muutama ajatus ilmaan tästä joka saattaisi herättää muitakin ajatuksia kuin ”öyh öyh miksei neh ambunu sitä heti!!11”.

Aiemmin uutisoitiin että oli ollut eri lentokentillä arabin näköisiä miehiä kuvailemassa paikkoja. German airports on high alert over suspected terror plot

Dronehäiriköintiin osataan varmaan varautua, kun asialla on tavallinen kansalainen, mutta kun tämä häiriköinti oli jo toistuvaa, niin se avaa huomattavasti enemmän vaihtoehtoja, erityisesti terrorismiin tai sabotaasiin suuntaavia.

Mitäs jos dronessa olisi ollut räjähteitä, kaasuja, biologisia aseita, hermomyrkkyjä?
Ihan vitun hyvä idea ampua se alas!

Jos poliisit ei saaneet tavallisilla keinoilla kiinni lennättäjiä, silloin varovaisuus varmasti moninkertaistuu, koska jos asialla on näennäisesti ammattilaiset, niin silloin leikillään lennättely tuskin on se syy.

Eikös jossain ollut jopa selvitys siitä että kun häirintää käytetään pari kertaa droneen, niin ammattilaiset osaa sen jälkeen muokata omia dronejaan niin ettei ne taajuudet enää häiritse lennokkia. Eli paljastetaan kortit tilanteessa, jossa uhka ei vielä ole niin suuri.

Toivottavasti syylliset selviää ja niistä tehdään esimerkki, jos kyseessä lopulta oli kuitenkin jonkun idioottiporukan leikki, mutta epäilen vahvasti.
Uskoisin että syylliset oli venäläisiä turisteja. ;)

edit: Polliisien tietojen mukaan ”A 47-year-old man and a 54-year-old woman, from Crawley, were arrested in the town at about 22:00 GMT on Friday.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *