InfoCare kokemuksia.

Aikaisemmassa työpaikassa sai aina pitää sormia ristissä meneekö huoltopyyntö läppärin korjauksesta Infocarelle vaiko jollekkin joka saisi kerralla koneen kuntoon. Useaan otteeseen koneeseen ilmaantui jokin aivan muunlainen ongelma kun mikä koneessa alunperin oli. Klassinen esimerkki on ”löysät” näyttökaapelit emolevyn vaihtamisen jälkeen jonka seurauksena näyttö sammuilee (näitä korjattiin itse kun ei kiinnostanut enää tehdä uutta huoltokutsua korjaamaan näin yksinkertaista vikaa).

Lisäksi muutamaan otteeseen koneesta on jäänyt ”ylimääräisiä” ruuveja ja eri komponentteja jäänyt kytkemättä. Hirveellä kiireellä tuntuvat tekevän josta nämä ongelmat sitten todennäköisesti johtuvat.

Paras varmaan oli se kun vaihtoivat koneesta ”kaikki osat” eikä ongelma (akun lataaminen) korjaantunut ollenkaan. Paljastui lopuksi että huoltohepulta oli mennyt ekalla kerralla koneeseen rikkinäinen akku jossa oli sama ongelma (ts. vaihdettavia varaosia ei testata)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *