Palkkalaskelma netposttin

No kuten sanoin niin ahdas tulkinta tappoi tuon PDF:n GDPR:n yhteydessä. Eka Google haun tulos mainostaa Aditron Verkkopalkkaa (En työskentele Aditrolle, enkä suosittele heidän palvelujaan :) ja sieltä tälläinen poiminta:

”…jotta palkkalaskelman toimitus vastaa GDPR:n vaatimuksia. Mikäli palkansaaja ei anna kirjallista suostumusta sähköpostilla lähettämiseen, tulee sähköpostin olla salattu. Huomioitava on myös se, että sähköpostilla ei saa lähettää mitään sairasloma- tai potilastietoja. Mikäli palkkalaskelma sisältää esimerkiksi maininnan, että työntekijä on ollut sairaslomalla, voi sähköpostilla lähetyksen unohtaa siihen.”

Tosin esim. Taloushallintoliitto toteaa omassa lausunnossaan, että mitään estettä sähköposti +PDF toimintamallille ei ole:
Yleisimmät kysymykset TAL2018 sopimusuudistuksesta ja tietosuojasopimisesta

”Palkkalaskelmien toimitus tällä tavoin on Suomessa yleinen toimintamalli. Tietosuoja-asetuksessa ei ole mitään säädöstä, jonka nojalla tästä toimitustavasta olisi pakko luopua. Sitä voi jatkaa, jos asiakas ei ohjeista toisin. Tietosuoja-asetuksen soveltamisessa keskeistä on riskiperusteinen arviointi. Palkkalaskelmissa oleva informaatio ei loppujen lopuksi ole sitä riskipitoisinta tietoa, vaikkakin sisältää mahdollisesti tietosuoja-asetuksen 9 artiklassa mainittuja ay-jäsenyystietoja.”

Tervejärki vs tiukkapipoisuus vs oma bisnes -> iso osa lopetti palkkalaskelmien toimittamisen sähköpostilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *