Teräksiset paistinpannut (ruostumaton, hiiliteräs, valurauta)

Tällasille pannuille olis varmaan ihan hyvää keskustelua? Mulla on debuyerin hiiliteräs ja joku random valurauta. Oon harkinnut myös rosterista. Rosteria ei rasvapolteta joten siinä pientä tartuntaa seuraa fondin muodostuminen pohjalle joka voidaan sitten glaseerata kastikkeeksi.

Itse rasvapolttoon mulla on jopa kyssäri. Valuraudassa onnistui ihan hyvin, mutta hiiliteräksessä ei useidenkaan kertojen jälkeen onnistu. Oon hionutkin pannun kertaalleen. Oon tehnyt ton uunissa, koska induktioliesi ei saa pannun pohjasta kunnolla tasalämpöstä kovin helposti. Jos rasvaa käyttää aivan minimaalisesti ei oikein mitään rasvapolttokerroksia ilmene. Jos taas vähänkään enemmän niin rasvapoltosta seuraa sellasia ”laikkuja”.

Ongelmana on se, että rasvapoltettu pinta lähtee joko hilseilemään pannusta tai sitten se esim kastiketta vääntäessä ”kuluu” pois paljastaen metallia.

Oon kokeillut tehdä rasvapoltot n. 200 asteessa ja n. 250 asteessa ja aina sen 5-10 polttoa ennen käyttöä. Rasvoina on kokeltu pellavansiemenöljyä ja muurikan silavaa tuloksetta. Oisko vinkkejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *