Elämäntapatesti

Itsellänikin asumisesta 5100 :D Kokonaissaldo 9100.

Jatkan listaa koska vitutti. Perehdyin myös laskentaperusteisiin hieman.

Asuminen: ”Ekosähkön” päästöt lähes nolla. Sähkölämmitys ekosähköllä, lähes nolla. Kaukolämpö paha. Myös vanhan (-1990) talon päästöt todella paha vrt. uusi talo (2010-) – 240kWh/m2 vs 130kWh/m2. Pelkällä uudemmalla talolla olisi asumisen ”pisteeni” tippuneet 5100 -> 3100, vanhassa rotiskossakin saisin asua, jos lämmittäisin ”ekosähköllä” 5100 -> 700.

Liikenne: Samaan kategoriaan menee 5tkm ja 20tkm vuodessa autoilevat. Auton kulutuksella ei ole merkitystä vaan käyttövoimalla. Minun vanha pieni todellisuudessa 5l/100km kuluttava (NEDC 6l/100km) bensakottero saastuttaa siis laskelmien mukaan lähes tuplasti enemmän kuin valtava hybridi esim. Porsche Cayanne (NEDC kulutus 3,5l/100km) vaikka todellisuudessa Porsche vie sen 2-3 litraa enemmän. Joukkoliikennettä ei erotella mitenkään, joten samaan menee juna ja Toivolan taksikyydit.

Muu kulutus: Shoppailu on vaan tykkään/en tykkää. Vaikka ei tykkäisi, niin moni ostaa ”mukatarpeeseen” esim. uusia huonekaluja vaikka vanhatkin toimivat. Kumma kyllä lemmikeistä sitten kysytään paljonko menee rahaa vaikka se olisi mielestäni oleellista juuri shoppailun yhteydessä.

Lopun ”meidän kaikkien olisi hyvä puolittaa hiilijalanjälkemme” onnistuu siis kovin helposti, kun vaan ruvetaan kaikki sähkölämmittämään ”ekosähköllä” ja ajamaan isoilla katumaastureilla :facepalm:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *