Verkkokauppa käyttää toisten kuvia sekä kuittaa ”kuva on Googlesta”

Tämä. Viimeksi kun tarkistin asian, suomalainen tekijänoikeuskäsitys menee siten, ettei alkuperäiseksi tekijäksi tullut henkilö millään sopimuksella luovu tekijänoikeudestaan. Kyllä mä näkisin, että asianomistaja on teoksen tekijä, jos tässä nyt haluaa jotain juttua nähdä. Rikehän on niin pieni, ettei se taida oikein edetä mihinkään.

Riita-asianakin homman käsittely on kovin kyseenalaista, ellei saisi hyvää sovittelua, mitä ei ole odotettavissa. Oikeudessa määriteltävät korvaukset kun meillä perustuvat todelliseen vahinkoon eikä rikkojan maksukykyyn, ja vahinko on tässä tapauksessa nimellinen. Kuluja taas tulisi silti saman verran kuin missä tahansa yksinkertaisessa keississä, eli tonnilla sanotaan päivää, kun ammattilaisen kanssa lähtee hommaa hoitamaan.

Onhan tällainen kyllä ilmiönä aika perseestä. Iso päsmäröivä määräävää markkina-asemaansa käyttävä verkkiksen kaltainen firma ja joku diginatiivi kesähessu kirjoittelemassa, että me otettiin tää Googlesta. Tämä maailma on menossa suoraan helvettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *