Euroopalaiset eivät ole yhtenäinen kansa

Tiettyjen ryhmien keskuudessa elää yhä vahvana fantasia siitä, että Euroopalaiset olisivat jotenkin geneettisesti sukulaisia keskenään ja raja menee tasan maantieteellisten rajojen mukaan, tätä kansaa on joillakin tarve kutsua ”valkoisiksi” (”valkoista rotu” sanaa on lähinnä käytetty jenkeissä jossa oli tarve erotella afrikkalaisperäiset ja euroopalaisperäiset kansat ulkonäön perusteella). Tiede ja fakta kuitenkin todistavat päinvastaista.

Suomessa on yllättäen eri alueiden suomalaisilla melko erilainen geeniperimä, varsinkin itä ja länsisuomalaisten välillä. Erään tutkimuksen mukaan ainakin eteläsuomalaisten ja tiettyjen muiden suomalaisten lähin geneettinen sukulaiskansa on virolaiset, vaikka eivät silti ole täysin samanlaisia mutta lähimpänä kuitenkin virolaisia kuin muita kansoja (kuten ruotsalaisia), suomalaiset kun ovat melko erillinen kansa Euroopassa ylipäätänsä. Saman tutkimuksen mukaan tiettyjen alueiden suomalaiset taas olivat melko kaukana virolaisista geneettisesti mutta lähempänä mm. hollantilaisia. Yhdistävä tekijä balttialaisten, suomalaisten ja muiden suomenugrikieliä puhuvien (pl. unkarilaiset) välillä on N1c isälinjan geeni jota ei juuri muualta Euroopasta löydy, se on peräisin aasialaisilta kansoilta, siinä voi olla myös syy miksi suomenugrilaiset kielet ovat alunperin lähtöisin tietyistä aasialaisista kielistä, kielen omaksumisen aikaan myös jonkinverran oli kansojen sekoittumista, mitä ei tosin kovin monesta suomenugrilaisesta huomaa että olisi jonkinverran aasialaista perimää, sillä länsieuroopalaisperäiset geenit ovat dominoivampia. Joillakin suomenugrilaisilla tosin on leveät kasvot, ovat lyhyitä ja löytyy hieman aasialaiset silmät, todennäköisesti näiltä henkilöiltä löytyy enemmän N1c geeniä kuin keskivertosuomalaiselta.

https://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_N1c_Y-DNA.shtml

Haplogroup N1c is found chiefly in north-eastern Europe, particularly in Finland (61%), Lapland (53%), Estonia (34%), Latvia (38%), Lithuania (42%) and northern Russia (30%) (kyseessä pääosin suomenugrin kieliä puhuvat tai heistä polveutuvat ryhmät, eikä perusvenäläiset).

N1c represents the western extent of haplogroup N, which is found all over the Far East (China, Korea, Japan), Mongolia and Siberia, especially among Uralic speakers of northern Siberia. Haplogroup N1 reaches a maximum frequency of approximately 95% in the Nenets (40% N1c and 57% N1b) and Nganassans (all N1b), two Uralic tribes of central-northern Siberia, and 90% among the Yakuts (all N1c), a Turkic people who live mainly in the Sakha (Yakutia) Republic in central-eastern Siberia.

[​IMG]

Eli näin ylistäen voi sanoa, että virolaiset ovat keskivertosuomalaisten lähin sukulaiskansa vaikka eivät olekaan täysin samanlaisia. Kulttuurillisesti sitten taas Suomalaiset ovat lähempänä skandinaaveja, Virossa on neuvostoliiton aika jättäynt jälkensä sen kulttuuriin samalla tavalla kuin Ruotsin alaisuudessa Suomalaiseen kulttuuriin omaksuttiin paljon skandinaavisia vaikutteita. Euroopa ei ole missään nimessä geneettisesti yhtenäinen, nyrkkisääntönä maiden lähialueiden ja niden imperiumin valtakausina hallitsemat alueiden ihmiset ovat geneettisesti sukulaisia, tämän huomaa nimenomaan parhaiten välimerenkansoista, niiden imperiumit kattoivat pohjosi-afrikan ja lähi-idän.

mm. Etelä-Italialaiset ja kreikkalaiset ovat jossain määrin sukulaiskansoja lähi-idän asukkeille, enemmän vaikkapa kreikkalaisilla on geneettistä sukulaisuutta turkkilaisiin kuin saksalaisiin. Sama pätee myös balkanilaisiin. Tietysti kulttuurillisesti raja menee selvästi islamilaisen ja kristillisten kansojen välillä, että siinä ei ole kovin paljoa samankaltaisuutta muuta kuin geneettisesti siis. Jo perinnöllisistä sairauksista sen yhteyden huomaa hyvin: Talassemia – Wikipedia

Tauti on yleinen erityisesti Välimeren maissa asuvien keskuudessa[1], ja tämä maantieteellinen seikka onkin syy taudin nimelle: Thalassa (θάλασσα) on kreikkaa ja tarkoittaa merta, Haima (αίμα) taas tarkoittaa verta. Euroopassa tapauksia on eniten Kreikassa (mukaan lukien Kreikan saaret), paikoin Italiassa (erityisesti Etelä-Italiassa), Sisiliassa, Sardiniassa, Maltalla ja Korsikalla. Kyproksella ja Kreetalla on taudin kantajia erityisen runsaasti. Myös muissa Välimeren lähivaltioissa on runsaasti talassemiaa sairastavia, esimerkiksi Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Maailman suurin keskittymä taudin kantajia on Malediiveilla (18 prosenttia väestöstä).

https://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_J2_Y-DNA.shtml

[​IMG]

Saksalaiset, britit, hollantilaiset, norjalaiset ja ruotsalaiset ovat ehkäpä eniten ”puhtaita euroopalaisia”, siinä mielessä ettei Euroopan ulkopuolelta ole geneettistä sukulaisuutta juurikaan.

Nyt jos jollakin on kylmien faktojenkin jälkeen tarve pitää kiinni ”valkoisen rodun” fantasiasta, niin kerro paljonko esim. J2 geeniä saa esiintyä jotta laskettaisiin ”valkoiseksi”? Tullaan siihen loppupäätelmään, että joko kreikkalaiset ja monet muut etelä-euroopalaiset eivät ole valkoisia tai sitten myös turkkilaiset ja iso osa lähi-idän asukkaista ovat ”valkoisia”. Tietysti se geenitutkimusten mukainen päätelmä on että ”valkoinen rotu” on keinotekoinen käsite joka palvelee lähinnä poliittisia tarkoituksia. Valkoisella rodulla voidaan kyllä viitata kulttuuriperimään ja maantieteelliseen alueeseen, mutta ei millään lailla geneettiseen perimään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *