Työpaikkaväkivalta ja sen uhka

Ajattelin tehdä tälle vakavalle asialle oman ketjun. Kertokaa kokemuksia töissä kohtaamastanne väkivallasta, tai uhkailusta. Miten olette kokeneet tilanteen? Miten olette poistuneet tilanteesta? Oletteko saaneet traumoja esim. perheenne uhkailusta?

Itse en ole varsinaisesti väkivaltaa kokenut koskaan, koska olen toimistotöissä. Uhkailua sen sijaan kerran. Perheeni uhattiin tappaa asiakkaan toimesta. Lupasin soitella sitten kun sellainen löytyy, joten ei ns. osunut tällä kertaa.

Tiedän tosin muutamia tapauksia lähipiiristä, joissa uhkailua on viety jopa konkreettiselle tasolle. Molemmat näistä henkilöistä ovat toimineet turvallisuusalalla. Toiselle laitettiin postilaatikkoon uhkailuviestejä ja toiselta rikottiin ikkuna. Voin sanoa että kyllä karskimpikin äijä alkaa tuossa tilanteessa nukkua öitään huonosti. Tosin tämä ikkunanrikkoja oli paria viikkoa myöhemmin hakattu jonkun linnakundin toimesta lähikuppilassaan. Linnakundi oli kuulemma hyökännyt yllättäen kimppuun…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *