Avioero ja avioehto

En löytänyt vastaava treadia pikaisella haulla, joten avasin uuden:

Kävi kuin kävikin niin ikävästi, että tuli ero. Onneksi vaadin silloin avioehdon, vaikka vaimo ei siihen meinannut millään suostuakkaan.

Nyt kysymys kuuluukin: Ennen naimisiin meno meillä oli yhteinen asunto(50/50) ja erilliset lainat.

Sitten mentiin naimisiin jonka yhteydessä laadittiin avioehto, joka koski ennen ja avioliiton jälkeen kerrytettyä omaisuutta.

Uutta asuntoa(50/50 myös) ostettaessa vanha asunto myyntiin, kummankin lainat maksettiin pois ja otettiin yksi yhteinen laina.

Tässä oli vaan sellainen tilanne kun vanhat lainat maksettiin pois, niin toisella oli lainaa jäljellä n.10k€ ja toisella n.35k€. Miten avioehto vaikuttaa tässä tilanteessa, jos nykyinen asunto myydään tai toinen jää siihen asumaan. Saako tämä osapuoli, jolla oli vanhaa asuntoa myydessä vähemmän lainaa jäljellä, niin tuon erotuksen verran enemmän rahaa nykyisen asunnon myynnistä tai jos jää itse asuntoon, niin maksaa tuon erotuksen verran vähemmän toiselle osapuolelle asunnon nykyisestä käyvästä arvosta?

Muilla kokemuksia pitkän suhteen jälkeisestä (n.15v) elämästä eron jälkeen? Varsinkin jos toisella osapuolella on jo uusi suhde? Myös huoltajuusasiat mietityttää, kun mukana on yksi yhteinen alle kouluikäinen lapsi (yhteishuoltajuudessa ja viikko/viikko järjestelmästä ollaan alustavasti puhuttu). Mites nuo elatusjutut menee tällaisissa tilanteissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *