Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Chilliwizards.co.uk – Ghost Pepper Powder -Naga Powder Bhut Jolokia – Chilli Powder

Ruuanlaitossa ja lämmitettävissä eineksissä yms. naga morich/jolokia tms. toimii IMO parhaiten, mukava hitaasti potkaiseva lämpö. Poppamiehen Naga pyree ja Fataliin Naga Morich savustettuna tai ilman on myös suosikkeja, jos niitä on saatavilla. Jauheet vaatii vähän lämmitystä herätäkseen, pyreetä voi käyttää myös kylmissä kuten salaattikastikkeet. (Poppamiehen Naga Jolokia kastike menee korvikkeena, kun pyreetä ei ole saatavana.)

Fatalii Gourmet Oy – Premium Mix -chilijauhe

Fataliin Premium Mix on taitaa olla parhaimman makuinen sekoitus mitä olen maistanut, mutta vähän hintavaa usein käytettynä (miedompaa kuin nagat).

Pasta de Aji Amarillo, 212g – Del Huerto

Del Huerton Pasta de Aji Amarillossa on hyvän makuinen ja mukava vähän miedompi polte.

Kashmir chilijauheella saa ruokiin hienoa punaista väriä, toimii paprikan sijaan. Tuoreet chilit ja jalapenot tietysti myös kovassa käytössä, saatavuus, maku ja vahvuus vaan harmillisesti vaihtelee turhan paljon marketeissa. Yllä mainittu Vampyree on myös käytössä mm. sinapin lisukkeeksi makkaroihin, leivän päälle jne. mihin sattuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *