Arkipäiväinen säästäminen eli penninvenytys eli sniiduilu

Itse ainakin huomasin ruoan ostossa suunnitelmallisuuden lisääntymisen kun alettiin tilata kotiinkuljeuksella safkaa kotiin.

Parin viikon välein isot satsit säilyvämpiä tuotteita ja parin päivän tuoretuotteet kerralla. Sen jälkeen sitten pieniä tuore-juttuja lähikaupasta erikseen. Tuoretta leipää (siltä osin kuin ei pakasta), tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kalaa sen verran kuin tarvitsee seuraavaan isoon satsiin asti.

Sniiduiluna en tuota sinänsä pitäisi, mutta edullisena ja kätevänä kun pahimmat heräteostokset jäävät pois. Samalla voi hyödyntää autottomana kaikki isojen vaikeasti kuskattavien pakkauskokojen hintaedut. Julkisilla jos käy kaupassa, niin samalla kertaa on vaikea ostaa lava kokistölkkejä, 30 rullan vessapaperipakkaus, kasa talouspaperia, 100 astianpesukonetablettia, 5l tarjouspönikkä pyykinpesuainetta, litratolkulla kestomaitoa, kilohinnalta halpa iso vesimeloni ja ison marketin laajasta olutvalikoimasta maisteltavaa (onneksi täällä sveitsissä ei alkoholinatseilla kotiinkuljetusten kanssa).

Auton omistamiseen verrattuna ruoan kotiinkuljetus kerran parissa viikossa on halpa tapa päästä nauttimaan paljousalennuksista. Puhumattakaan säästetystä ajasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *