Vesikiertoisen lämpöpatterin kohina

Makuuhuoneen lämpöpatteri kohisee. Termostaatti minimissä kohina on vähäisintä ja kasvaa, kun venttiili avautuu enemmän. Ilmaa patterissa ei pitäisi olla, mutta tämä täytyy vielä varmaan tarkistuttaa.

Kohina ei ole pahimpia mitä olen kuullut, mutta haluaisin minimoida kaikki äänet makuuhuoneessa. Mikrofonilla tutkiskelin, että patterin ja seinän välistä tulee melko voimakkaasti kohinaa. Ajattelin laittaa patterin ja seinän väliin akustiikkalevyt (2 cm), jotta ääni vaimenisi. Nythän patterin ja seinän pinta ei paljoa ääntä absorboi. Patterin takana on suuret jäähdytysrivat ja kahden sentin paneelit eivät aivan mahdu, joten patteria joutuu korottamaan seinästä.

Onko joku jo värkkäillyt jotain vastaavaa?

Siirryttäessä patrin reunasta kohti keskustaa alkaa myös kiertovesimoottorin ääni kuulua.
http://tataz.mbnet.fi/akustiikka/Patterin_kohina.mp4
Videossa termostaatti on minimissään, jolloin kohina on vähäisintä.

Mietin myös, jos termostaatin vaihtaisi sellaiseen, jolla patterin venttiilin saisi täysin kiinni. Tällöin saisi kohinat tarvittaessa minimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *