Luonnosuojelu-failit – kun ”vihreys” vain tuhoaa luontoa

Miten niin ei? Mikä olisi ”ympäristöystävällisempi ratkaisu” ellei tähänastinen kehitys ole sitä? Poljettavat lentokoneet, lannoituksen lopettaminen tai jokin muu koko toimialan estämiseen verattava?

Onnistuit löytämään juuri sellaiset esimerkit, joissa toiminta kuluttaa perkeleesti energiaa(ja ylipäänsä paljon muitakin resursseja kuin miestyötä) ja on kilpailtu todella matalille katteille. Tällaisilla aloilla ei ole tarvetta pakottaa tai painostaa ketään ottamaan käyttöön energiaa ja raaka-aineita säästäviä keinoja, sillä näin on jo tehty normaalien liike-elämän realiteettien pakottamana.

Kuitenkin näitä pakkokeinoja sun muuta ohjailua on kyllä käytetty. Esimerkiksi lentoasemien melurajat osaltaan pakottavat vaihtamaan uudempiin, hiljaisempiin ja samalla polttoainetaloudellisempiin koneisiin. Niinikään luomuviljelyä harjoitetaan ylipäänsä maailmalla suuressa mittakaavassa oikeastaan vain* siksi, että se on tukien, helpotusten ja muiden toimien avulla asetettu eri asemaan normaalin viljelyn kanssa.

Kumpikaan näistä jutuista ei välttämättä ole hyvästä, ja molemmat ovat vähintään sukua viherpesulle ja cityvihreydelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *