Sijoitushuijauspuhelut Briteistä (Intiasta?)

Ajattelin että tästä aiheesta voisi luoda ihan oman ketjunsa kun tuntuu että tämä ongelma on jäänyt pysyäkseen. Varmasti on moni on näihin Briteistä tuleviin sijoituskusetuspuheluihin törmännyt ja jos ei ole niin kyseessähän ovat nämä jo vuoden-pari jatkuneet puhelut jotka tulevat Briteistä, mutta todennäköisesti ne on ohjattu sinne jostain brittien entisestä siirtomaasta ja veikkauksena on ollut Intia. Puheluthan alkavat aina samalla tavalla kohteliaasti ja hyvin pitkäpiimäisesti kysytään onko aikaa johonkin juttuun. Taustalla on hälyä ja ekoilla kerroilla puhuivat niin epäselvästi että siitä ei saanut mitään selvää. Sittemmin ovat jo vaihtaneet keskukseen englantia kohtuullisesti osaavia tyyppejä. Joku on myös kertonut että taustahäly olisi vaan nauhoite, mutta tiedä sitten pitääkö paikkansa. Itse en ole ikinä jaksanut näitä kuunnella loppuun, mutta ne jotka ovat, kertovat että lopussa sitten markkinoivat jotain sijoitushuijausta.

Taas eilen soitti joku akka sieltä ja tämä oli varmaan jo kymmenes kerta. Nyt sanoin vaan heti kun selvisi mistä on kyse että ”fuck you” ja löi kerrankin luurin korvaan. Aikaisemmin edes fuck-you-huutelu ei tuottanut huijarissa reaktiota vaan jatkoi robottimaisesti eteenpäin. Yhdellä kerralla uhkasin tappaa puhelun soittavan naisen ja harrastaa hänen kanssaan seksiä, eikä edes suostunut lopettamaan puhelua vaikka kyllästymiseen asti pari minuuttia tuota toistelin. Alkaa jo pikkuhiljaa mennä hermot tämän huijauksen kanssa, kun eivät näköjään edes laita numeroita mihinkään estolistoille vaikka sinne huutaisi ihan mitä tahansa. :D

Onko tälle saatavissa mitään pätevää estoa? Entä onko kenelläkään tietoa millä ihmeen rahoilla tätä huijausta pyöritetään? Mittakaava on jo sen verran iso, että vaikka homma pyörisi kehitysmaan orjapalkalla, niin ei tämä nyt ihan ilmaista voi olla ja yleensä huijaukset edes loppuvat nopeasti ja tämä vaan jaksaa porskuttaa vaikka onnistumisprosentti Suomessa luulisi olevan aika huono jopa huijaukseksi. Itsekin varmasti osaisin huijata ihmisiltä helpommin rahaa kuin tämmösellä virityksellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *