Ilmakiväärit, jousiaseet ym. lupavapaat aseet.

Riippuu myös siitä, mitä ”sotilaskiväärillä” tarkoitetaan. Varmaankin klassisia pulttilukkoisia makasiinikiväärejä 1890- ja 1900- luvun perusrakenteina aina toisen maailmansodan aikaisiin evoluutioversioihinsa saakka.

Mosin-Nagant on nykymittapuulla kehno ampua ja käsitellä, vaikkakin omalla karkealla tavallaan tyylikäs ja miellyttävä reliikki. Parempien versioiden hyvät yksilöt eivät ole edes pahoja ampua, vaikka tietenkin mieleen tulee aina vertailukohdaksi se, että parempaakin oli tarjolla.

SMLE on varsin suorituskykyinen ja moderni peli, jonka ominaisuuksia kentällä hukattiin jäykän byrokratian takia. Hyvä ja tarkka kivääri, jonka lukkomekanismin toiminta on nopea ja sulava vrt. useimpiin moderneihin metsästyskivääreihin.

Mauserit ovat varsin pätevää perustekniikan huippua, jota käytetään moderneissa hienoissa aseissa pienin parannuksin ja hyvällä viimeistelyllä lähes sellaisenaan. Springfield 03’sta en osaa mitään sanoa kun en ole edes livenä nähnyt, mutta käsitän sen kuuluvan käytännössä samaan perheeseen.

Kaikkien 1. ja 2. maailmansodan peruskiväärien ominaisuudet eivät lainkaan kärsi siitä, että ne on suunniteltu pistimen kanssa käytettäviksi, vaikka ja kunhan turhake irrotetaan. Suurempaa syöpää se vähän modernimpi kausi toi, kun jotkut pistimet olivat kiinteitä sivuun taittuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *