Kuivausrummut

Kuivausrummun käytölle löytyy ihan oikeitakin syitä. Käytännöllisiä, turhuuksia kuin myös terveydellisiä.

a) Kuivausrummussa saa nopeasti pyykin kuivaksi verrattuna roikuttamiseen (esim. sillä välin kun toinen pyykillinen pyörii)
b) Kaikilla ei ole tilaa/halua/aikaa kuivattaa sisätiloissa (Suomessa ei voi aina luottaa ulkokuivaukseen)
c) Pyykki tulee pehmeämmäksi monessa tilanteessa, kuten esim. pyyhkeet. Toisaalta, esim. untuvatyyny pysyy parempana kun sen laittaa kuivausrumpuun.
d) Allergikolle kuivausrumpu suodattaa tehokkaasti pölyä jota lähtee vaatteista irti (sitä lähtee muutenkin, mutta et huomaa sitä yhtä helposti kuin kuivausrummun suodattimesta)

Itselleni viimeinen ei ole tärkeä, mutta monelle joka on vähän yliherkkä pölylle tuo voi olla erittäin tärkeä ominaisuus. Sitten itse alkuperäiseen kysymykseen, kuivausrumpuja saa edelleen sekä lämpöpumpullisina että ”kondensoivina”. Lämpöpumpullinen on hellempi vaatteille ja kuluttaa vähemmän energiaa. Sen huono puoli taas on vikaantumisherkkyys (ainakin nykymalleissa), nuo tuntuvat olevan hankalia purkaa ja lauhduttimet eivät varsinaisesti tykkää siitä vaatepölystä. Tuota kautta useat hajoavat nopeasti, siinä missä perinteinen kondensoiva kestää ja pitkään.

Raha/merkki .. noh, kaikki taitaa olla huonoja ja jollakulla hajonnut heti ja asentajakaan ei tykännyt koneesta X (kuten jokainen keskustelu aina menee). Osta sen mukaan mitä ominaisuuksia tarvitset ja kuinka paljon pyykkiä kerrallaan. Monet merkit on kuitenkin samoilta tehtailta ja kestävyys on loppujen lopuksi tuuria (vaikka osa materiaaleista olisi laadukkaampia niin noi itse kylmätekniikan osat eivät välttämättä ole paremmin suunniteltuja).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *