Ruotsinkielisten helpompi tie opiskelijavalinnoissa?

Aasiassa miljoonat ihmiset vaalentavat ihoaan, mutta vain harva siellä oppii sujuvaa ruotsia.. ;);) (Harva sitä Suomessakaan oppii.) Ja uskontoakin ihmiset vaihtaa helposti, Suomessakin on monesta muslimista tullut yht’ äkkiä kristittyjä kun käännytys uhkaa…

Ei yksilötasolla sillä ole mitään merkitystä, että ruotsi on Suomen toinen virallinen kieli. Ei se yhtään auta sen oppimista ja hallintaa. Ja nythän tosiaan ei ole kyse siitä, että vähän opiskelee ruotsin alkeita, vaan sitä kieltä pitää sitten oikeasti osata hyvin ja haluta käyttää sitä, jos meinaa sinne hurrien yliopistoon päästä ja siellä pärjätä.

Ja jos ruotsiksi opiskelu tosiaan olisi yksinkertainen juttu suomenkielisille, niin varmasti monet sitä käytännössä myös tekisivät. Mutta nythän ei näin ole, vaan ruotsinkielisiä yliopistoja miehittää pääasiassa etniset ruotsinkieliset, kuten on tarkoitettukin. Niissä opiskelu on ihan tarkoituksella tehty kaikille muille vaikeaksi. Älyttömyyden huippu on tosiaan se, ettei Hankenissa saa opiskella edes englanniksi ellei todista, että puhuu sujuvaa ruotsia… Voiko selvempää kielipoliittista rasismia enää olla, no EI VOI.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *