Kylmäketjuttomien ruokien, juomien (ei alk.) ym. tuotteiden tilaus netistä

Ruuan verkkokaupasta on kohkattu viime aikoina vähän joka mediassa, mutta fokuksessa on ollut lähinnä perinteisen ruokakaupan siirtyminen verkkoon (esim. S ja K, Kauppahalli24 jne.). Vähemmälle huomiolle on jääneet palvelut, joista voi tilata pelkkiä kylmäketjuttomia tuotteita. Suomessa toimii ilmeisesti kaksi tällaista palvelua: Fiksuruoka ja MatSmart. Näistäkin jälkimmäinen taitaa olla alkujaan ruotsalainen palvelu, joka on avannut palvelunsa Suomeen. Näiden kulmana on myydä jämäeriä (ei siis välttämättä vanhaksi menneitä / meneviä tuotteita). Valikoimat ovat kuitenkin melko suppeita, ja jos haluaa saada maksimi 20 kg tilattua, niin täytyy käytännössä ottaa mukaan sellaistakin, mitä ei noin muuten välttämättä tarvitsisi. Muita suomalaisia on esimerkiksi MaxiKarkki ja Urjalan Makeistukku, jotka molemmat ovat keskittyneet lähinnä makeisiin. Urjalan Makeistukku on mielestäni vieläpä melko kallis.

Katseeni onkin siirtynyt viime aikoina länsinaapurin puolelle, jossa esim. Klippkungen on aloittanut suomenkielisen palvelun ja vieläpä hinnatkin näkyvät euroissa. Pari kertaa olen tilannut, ja olen ollut tyytyväinen. Varsinkin nuo ”Syö pian” / ”Ät snart” -tuotteet ovat halpoja ja hyviä. Toinen, jota en ole kokeillut on Gotterian. Sivut ovat ruotsiksi ja hinnat kruunuina, mutta tuolla Outlet-osiossa on näkynyt välillä ihan hyviä diilejä.

Alkoholintilaajille tuttuja kauppoja lienevät Discandooo ja Netpris. Näissä ongelmakis muodostuvat kalliit postikulut, ja varsinkin Discandooon valikoima on huonontunut melkoisesti. Ennen heillä oli Ja!-merkkisiä tuotteita (ilmeisesti Rewen halpamerkki) myynnissä, jotka maksoivat toki enemmän kuin Saksassa, mutta jotkut niistä olivat silti halvempia kuin vastaavat Lidlin tuotteet. Mutta eipä niitä enää näy.

Viimeisimpänä voi toki mainita Saksan Amazonin, jossa hinnat ovat turhan kovia ja kaikkia tuotteita ei toimiteta Suomeen. Välillä olen kuitenkin löytänyt hyviä diilejä. Esimerkiksi canneloneja sai kerran huomattavasti halvemmalla kuin vastaavat Myllynparas-cannelonit maksaisivat Prismassa. Niitä tuli tilattua muun tavaran ohessa, kun sai ilmaisen toimituksen.

Jos tiedätte muita hyviä kylmäketjuttomien ruokien nettikauppoja, niin kertokaapa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *