Teknillisempi elokuvakeskustelu

Bongasin tämmöisen kuvan The Terminator elokuvassa käytetyistä väripaleteista eri kohtauksien kuvauksessa ja ajattelin, että täällähän ei vissiin ole mitään ketjua elokuvien teknisistä jutuista, jotka itseä toisinaan kiinnostaa. Katsotaampa kuvaa:

[​IMG]

Yhessä blogissa mainittiin tarkasti teknisiä asioita, mm. pehmeiden linssien käyttöä. Sininen väripaletti oli tässä elokuvassa edustettuna voimakkaasti, mutta Cameron myös käytti oranssia palettia joissain kohtauksissa, erityisesti tulta sisältävissä kohtauksissa, koska oranssi väri korosti sitä liekkien tuomaa valoa tietynlaiseksi. Sininen taas toi tietynlaista synkkyyttä voimakkaan kontrastin ja soft focuksen kera. Ite havaitsen joissain kohtauksissa myös harmaan paletin käyttöä, tai jotain muuta keinoa millä on värisyvyyttä vähennetty pikkasen.

Toki täällä voi muistakin elokuvien teknillisistä asioista keskustella, sana on vapaa. :tup:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *