Heinäsirkka ravintona ja sirkkavalmisteet

Tappajaleppäkertut syövät vaikka ihmistä nälkiintyessään :D

Heinäsirkat ovat enimmäkseen kasvinsyöjiä.

23.7.2016 – 09.05
Puheenaihe
Leppäkertut voivat hyökätä ihmisten kimppuun – Yle: ”Voi tulla ihan häkellyttävä leppäkerttusyksy”
Leppäkerttuja saapuu Suomeen vielä nykyistäkin enemmän, kertoo Yle.

– Leppäkerttujen lisääntyminen ei tosiaankaan ole meillä Suomessa ohi, toukkia karisee koivuista niskaan. Voi tulla ihan häkellyttävä leppäkerttusyksy, kertoo Turun yliopiston eläinmuseon konservaattori Ari Karhilahti Ylelle.

Karhilahden mukaan 1980- ja 1990-luvuilla nähtiin vuosia, jolloin saarten rannoille ajautui kymmenen sentin paksuisia leppäkerttulauttoja. Kertut lähtivät Suomesta etelään etsimään lisää ruokaa, mutta tuupertuivat pitkällä matkalla ja ajautuivat takaisin.

Jos leppäkertuilta loppuu ruoka, niistä voi tulla epätoivoisia. Ne voivat jopa alkaa purra ihmisiä. Karhilahden mukaan niin on tapahtunut aiemminkin.

Leppäkertut menestyvät erityisesti pahan makunsa ja värityksensä vuoksi. Linnut eivät punamustista hyönteisistä innostu, ja jos joku sattuu epähuomiossa sellaisen syömään, se päästää hajurauhasistaan pahanmakuista keltaista nestettä.

– Ne kuolevat vanhuuteen tai nälkään, kun niitä eivät muut huoli, Karhilahti kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *