Keskustelua jääkiekkovarusteista (luistimet, mailat yms)

Kuulostaa pötypuheelta tuo 25 %. Oikeampi luku lienee pyöreä 0 % – siitä mailan keveydestä on kyllä ihan muita konkreettisia hyötyjä. (Tähän pitäisi varmaan kaivaa se video, jossa koko ikänsä kuitumailalla pelanneille liigapelaajanaluille annettiin perinteinen puumaila käteen ja pyydettiin lämäämään tutkaan. Puumailalla sai yllättäen ihan yhtä kovia vetoja. Toisella pelaajista oli jopa aavistuksen kovempia vetoja puumailalla kuin sillä sen omalla alle 500 gramman kuitu-unelmalla.)

Niin, ja lavan muoto on aika henkilökohtainen asia. Jos on valmis laittamaan ison summan mailaan, niin kannattaa toki ottaa sopiva.

Niinpä. Harmi kun niitä paremman tason lasikuituvahvisteisia kotimaisia puumailoja ei enää saa mistään. Painavia kun mitkä – noin kaksi kertaa tuon 425 gramman ihmekepin verran. Olivat ehkä siksi ihan parhaita pipolätkämailoja. Oma viimeinen Koho kesti ainakin kuusi vuotta pelejä – sen korvannut ensimmäinen kuitumaila vuoden. Kiinankuitumailan kuitulavasta murtui alhaalta kiekon korkuinen suikale.

Toinen korvaaja kesti päivän – ajattelin pipolätkäillä viimeisellä kaupasta löytyvällä puumailalla – halkesi keskeltä pituussuunnassa ensimmäiseen lämäriin – ei niillä halvemmilla ja kevyemmillä puumailoilla koskaan tehnyt mitään. Ja parempia ei enää valitettavasti tehdä (jos tehdään niin kertokaa…)

Kolmas korvaaja on jo menossa kolmen vuoden sisällä. (Kolmantena hankin uusvanhan irtolapamailan – kotimaista ammattitason kuitu-unelmaa mutta sen sain varaston nurkasta käyttämättömän mailan alle 40 eurolla – oikealta pelaaminen on joskus paljon halvempaa. Lavan kuumaliima piti vahvistaa ekan talven jälkeen, mutta sen jälkeen on vielä toiminut.)

Jos pelaa yhtään vakavissaan – edes sitä pipolätkää –, niin suosittelisin kyllä riittävän halpaa mailaa, jotta niitä on varaa hankkia ainakin se pari kappaletta kiertoon. (Jotta mailan hajotessa löytyy saman tien se varamaila kouraan.)

Kuvissa rikotaan mailaa… hieman ehkä tekniikka hakusessa kun noin kaukana kropasta maila… No, kyllä se harjoittelemalla parani…
15994786_10211487287879008_1720251668941819162_o.jpg 15994556_10211487287839007_6745447711224574537_o.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *